Περιεδρικά αποστήματα

Περιεδρικά αποστήματα (τι είναι - πρόληψη - συμπτώματα - διάγνωση - θεραπεία)

Παρουσιάζουν ιδιαίτερο χειρουργικό ενδιαφέρον, διότι είναι βαρείες σοβαρές φλεγμονές που επεκτείνονται ταχέως και μπορούν αν αποτελέσουν απειλή ακόμα και για τη ζωή των ασθενών.

Setonabscess2

 

Επίσης όταν αυτοπαροχετευθούν (σπάσουν μόνα τους) συνήθως δημιουργούν μια παθολογική επικοινωνία του εντέρου με τους παρακείμενους ιστούς, δηλαδή ένα συρίγγιο - δείτε περισσότερα εδώ.

 

Perianalabscesses

Ανάλογα με την εντόπισή τους και τη σχέση τους με τους παρακείμενους ιστούς, τα αποστήματα διακρίνονται σε περιπρωκτικά ή υποδόρια, υποβλεννογόνια, ενδοσφιγκτηριακά, ευθυισχιακά και ορθοπυελικά.

Κύριο χαρακτηριστικό των συμπτωμάτων που προκαλούν είναι ο πόνος και τα άλλα σημεία της φλεγμονής όπως π.χ. ο πυρετός.

Η διάγνωση γίνεται με κλινική - δακτυλική εξέταση ανάλογα με τον εντοπισμό τους. Σε αρκετές περιπτώσεις ο ερεθισμός και ο πόνος στην περιοχή είναι τόσο μεγάλος που είναι αδύνατον να υπάρξει διάγνωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται η εξέταση, η διάγνωση και η αντιμετώπιση του προβλήματος με νάρκωση (μέθη) σε συνεργαζόμενες κλινικές - δείτε περισσότερα εδώ.

Η θεραπεία των ορθοπρωκτικών αποστημάτων είναι μόνο χειρουργική – τα αντιβιοτικά δεν επαρκούν– και συνίσταται στην έγκαιρη και ευρεία παροχέτευση (άνοιγμα ) του αποστήματος.Η επέμβαση πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πριν η φλεγμονή επεκταθεί σε άλλους γειτονικούς ανατομικά χώρους.

Gay friendly

Σχετικά με τη σελίδα:

«Αντιμετωπίζουμε όλο το φάσμα των περιστατικών της γενικής χειρουργικής, λαπαροσκοπικής χειρουργικής, δερματοχειρουργικής με σύγχρονες μεθόδους και σεβασμό στον ασθενή»

Θερμοπυλών 7, Χαλάνδρι
+30 2103006564.
+30 6974325066.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.minotakis.gr

minotakis

Dr. Μινωτάκης Κωνσταντίνος


Χειρουργός - Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook για να έχετε περισσότερη ενημέρωση
Eγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο εδώ

*Απαραίτητο πεδίο