Κήλη

Η χειρουργική αντιμετώπιση μιας ομφαλοκήλης

Η αντιμετώπιση της ομφαλοκήλης των ενηλίκων – στα παιδιά περιμένουμε μέχρι την ηλικία των 4 ετών – είναι πάντα χειρουργική με την τοποθέτηση πλέγματος, με ημερήσια ή και καθόλου νοσηλεία. Δείτε αναλυτικά το video εδώ.

Είναι γεγονός ότι η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση μιας ομφαλοκήλης μετατρέπει ένα απλούστατο χειρουργείο σε περίπλοκο, καθώς θα πρέπει να γίνει λύση των συμφύσεων, όπως θα δείτε στο video.

Το χάσμα μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου και βέβαια υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της περίσφιξης, που είναι μια επείγουσα κατάσταση, που μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο της ίδιας της ζωής, ή απώλεια ενός τμήματος π.χ. του εντέρου.

Τα συμπτώματα δεν είναι κριτήριο για την επίσπευση του χειρουργείου.

Ο σωστός χρόνος για την αντιμετώπιση μιας ομφαλοκήλης είναι ο προγραμματισμένος. Η εποχή που θα έχετε επιλέξει εσείς και ο χειρουργός σας, μετά από πλήρη προεγχειρητική προετοιμασία και όχι κάποιο βράδυ επειγόντως.

Η ίδια η ομφαλοκήλη αποκλείεται να αποκατασταθεί μόνη της και να την ξεχάσετε. Απλά θα μεγαλώνει, όσο περνάνε δε τα χρόνια μπορεί να προστεθούν άλλα συνοδά προβλήματα (καρδιολογικά, αναπνευστικά) που θα μετατρέψουν ένα απλό χειρουργείο ημέρας σε μία περιπέτεια

Πολυμέσα

Σχετικά με τη σελίδα:

«Αντιμετωπίζουμε όλο το φάσμα των περιστατικών της γενικής χειρουργικής, λαπαροσκοπικής χειρουργικής, δερματοχειρουργικής με σύγχρονες μεθόδους και σεβασμό στον ασθενή»

Θερμοπυλών 7, Χαλάνδρι
+30 2103006564.
+30 6974325066.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.minotakis.gr

minotakis

Dr. Μινωτάκης Κωνσταντίνος


Χειρουργός - Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook για να έχετε περισσότερη ενημέρωση
Eγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο εδώ

*Απαραίτητο πεδίο