Οξεία Σκωληκοειδίτις

Ο πόνος στην κοιλιά

Ο πόνος στην κοιλιά είναι από τα πλέον δύσκολα να διαγνωστούν προβλήματα της Χειρουργικής. Κάθε μέρα στέλνει δεκάδες ασθενείς στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και στα ιατρεία.

Ανοικτή ή λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή

Από το 1983 και την πρώτη πραγματοποίησή της, η λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή εξελίχθηκε και αποτελεί σήμερα μια εφικτή και ασφαλή επιλογή διεθνώς. Έχει γενικώς αποδεκτά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την εγχείρηση ανοιχτής σκωληκοειδεκτομής, καθώς εγγυάται μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και μειωμένο κίνδυνο μόλυνσης της πληγής σε συνδυασμό με ταχύτερη επιστροφή στην…

Η αντιμετώπιση της σκωληκοειδίτιδας μόνο με αντιβιοτικά

Η αντιμετώπιση της σκωληκοειδίτιδας έχει ταυτιστεί στη χώρα μας με τη χειρουργική επέμβαση. Πρόκειται για αντίληψη τόσο διαδεδομένη ώστε, εκτός ιατρικών κύκλων, θεωρείται δεδομένο ότι αν κάποιος πονάει λόγω σκωληκοειδίτιδας «θέλει χειρουργείο».

Πόσο επείγουσα είναι η αντιμετώπιση της οξείας σκωληκοειδίτιδας

Πολύ συχνά ο πόνος στη σκωληκοειδίτιδα παίρνει διαστάσεις θρίλερ όπου, είτε θα βρεθεί λύση μέσα στα επόμενα λεπτά (λύση χειρουργικής φύσης συνήθως), είτε θα επέλθει το χειρότερο, η σκωληκοειδίτιδα θα σπάσει και θα μετατραπεί σε περιτονίτιδα.

Σχετικά με τη σελίδα:

«Αντιμετωπίζουμε όλο το φάσμα των περιστατικών της γενικής χειρουργικής, λαπαροσκοπικής χειρουργικής, δερματοχειρουργικής με σύγχρονες μεθόδους και σεβασμό στον ασθενή»

Θερμοπυλών 7, Χαλάνδρι
+30 2103006564.
+30 6974325066.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.minotakis.gr

minotakis

Dr. Μινωτάκης Κωνσταντίνος


Χειρουργός - Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook για να έχετε περισσότερη ενημέρωση
Eγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο εδώ

*Απαραίτητο πεδίο